Online hulp bij rouwverwerking

Verlies moet je verwerken

Als een dierbare komt te overlijden of je krijgt op een andere manier met een verlies te maken, heeft dat een grote impact op je leven. Je krijgt te maken met intens verdriet en allerlei wisselende emoties. Als je merkt dat je vastloopt in de verwerking van een dergelijk verlies kan er sprake zijn van gestagneerde rouw. Je kunt voor hulp bij de verwerking van het verlies van een dierbare terecht bij onlinetherapie.nl.

Behandeling

In de behandeling gaan we aan de slag met de verwerking. Dit doen we voornamelijk via schrijftherapie. Zo laten we je schrijven over je verlies en wat voor invloed dit op je heeft (gehad). In het begin zul je vanuit jezelf schrijven en voornamelijk over je gevoelens die je vlak na het verlies had en nu ervaart. Op deze manier komt de verwerking op gang en doorleef je het verdriet. Dit is heel intens en soms ook moeilijk. Langzamerhand ga je met meer afstand over je verlies schrijven. Door vanuit een ander perspectief te schrijven, alsof je aan een denkbeeldige vriendin schrijft bijvoorbeeld, ga je anders tegen de situatie aankijken.

Naast de schrijftherapie kijken we ook naar de gedachten die je hebt op de momenten dat het verdriet naar boven komt. Misschien denk je vooral aan het verlies, maar niet aan de mooie momenten die je met je dierbare hebt meegemaakt. Door hier verandering in aan te brengen zul je merken dat je langzaam maar zeker je verlies kunt gaan verwerken.

Meer informatie

Heb je een dierbare verloren en merk je dat je vastloopt in de verwerking? Vul geheel vrijblijvend het aanmeldformulier in of stel je vraag via info@onlinetherapie.nl.