Traject

Als je met online therapie begint, volg je een duidelijk traject. Je werkt altijd op onze beveiligde online omgeving. Vragenlijsten en behandelingen worden dus nooit via de reguliere mail naar je toegestuurd. Hieronder kun je lezen hoe het traject bij online therapie eruit ziet.

Aanmelden

In het aanmeldformulier vragen wij om bij verschillende klachten aan te geven in welke mate je last hebt van dit probleem. Op deze manier krijgen wij een beeld van je klachten en dit helpt ons bij het beslissen welke vragenlijsten we voor je klaar zetten.

Vragenlijsten

Afhankelijk van je antwoorden bij het aanmeldformulier, zetten wij vragenlijsten voor je klaar in onze beveiligde omgeving.

Behandelplan

De vragenlijsten worden beoordeeld via bewezen methodieken en hieruit volgt een behandelplan. In dit behandelplan wordt de uitslag van de vragenlijsten uitgelegd en er wordt aangegeven hoeveel sessies de psycholoog denkt dat jij nodig hebt. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Beslissingmoment

Het behandelplan is gratis, als je het behandelplan hebt ontvangen beslis je of je start met de online therapie. Je kan per sessie betalen of de hele behandeling in een keer.

Start online therapie

Na het akkoord geven op het behandelplan, start je met de online therapie en krijg je de eerste huiswerkopdrachten. Je beslist zelf wanneer je hiermee aan de slag gaat en binnen welk tijdsbestek.

Evaluatie

Aan het einde van het traject volgt een online evaluatie. Hier wordt bekeken hoe je het hebt ervaren, of je vooruitgang hebt kunnen boeken en wat je inhoudelijk van de behandeling vond. Na een half jaar wordt er nogmaals contact met je opgenomen om te checken hoe het met je gaat.