Online hulp bij een depressie

Heb je last van een depressie?

Zit je niet lekker in je vel en weet je niet goed wat er aan de hand is? Het kan zijn dat je last hebt van klachten die bij een depressie horen. Denk bijvoorbeeld aan lusteloosheid, slecht slapen, verminderde energie en geen zin hebben om leuke dingen te doen.

Als er geen directe aanleiding is voor je depressie, zoals het verlies van een dierbaar iemand, kunnen depressieve klachten behoorlijk zwaar zijn. Misschien denk je zelfs weleens aan zelfdoding, omdat je niet meer weet hoe je uit je negatieve spiraal kunt komen. Gelukkig zijn er goede behandelingen voor een depressie en passen we bij online therapie wetenschappelijk onderbouwde technieken toe om je uit je depressie te helpen.

Behandeling

In de behandeling richten we ons over het algemeen eerst op je activiteitenniveau. Het is namelijk zo dat mensen die zich somber voelen zich vaak terugtrekken en minder ondernemen dan gewoonlijk. Misschien zie je ertegen op of kom je gewoon nergens meer aan toe. Hierdoor heb je weinig kans op voldoening en zul je vatbaarder worden voor neerslachtigheid. In de behandeling gaan we kijken hoe we meer ontspannende of voldoening gevende activiteiten kunnen inpassen in je leven.

Een ander onderdeel van de behandeling zullen je gedachten zijn. Het is namelijk zo dat je gedachten van grote invloed zijn op je gevoel en je gedrag. We gaan dan ook kijken welke gedachten aan je depressieve gevoelens bijdragen of deze in stand houden. Vervolgens passen we deze gedachten aan naar meer positieve, helpende gedachten.

De combinatie van het verhogen van plezier gevende activiteiten en het aanpakken van je gedachten zullen je helpen om langzaam maar zeker weer uit je depressie te komen.

Meer informatie

Herken je deze klachten bij jezelf en spreekt de behandeling je aan? Vul geheel vrijblijvend het aanmeldformulier in of stel je vraag via info@onlinetherapie.nl.