Online psycholoog

De voordelen van online therapie

Een online psycholoog is niet zo verschillend van een traditionele, face-to-face psycholoog. Ze hebben dezelfde universitaire opleiding en dus dezelfde kennis en achtergrond. Alleen zie je de persoon niet en dat kan best even wennen zijn in het begin. Je schrijft alles van je af op je eigen computer en in je eigen omgeving wat een groot voordeel is van online therapie. De online psycholoog helpt je door huiswerkopdrachten op te geven en je veel vragen te stellen.

Naast deze voordelen is het bij online therapie ook nog eens zeer prettig dat er geen wachtlijst bestaat. Je kunt meestal al binnen enkele werkdagen beginnen aan de behandeling. Op deze manier kun je snel en effectief van je klachten afkomen.

Waar kan een online psycholoog bij helpen?

De online psycholoog Delicia Takes


Ik heb onlinetherapie.nl opgericht om een laagdrempelige vorm van hulp aan te kunnen bieden aan mensen die om wat voor reden dan ook niet lekker in hun vel zitten. Ik merkte namelijk dat bij de gevestigde psychologische hulpverlening cli├źnten moeilijk op de juiste plek terecht kwamen. Bij online therapie neem ik een ondersteunende rol aan zodat je zelf het vertrouwen krijgt je eigen problemen op te kunnen lossen. Hierdoor kunnen we in korte tijd veel bereiken samen en ontstaat het idee dat je voortaan zelf je problemen aan kunt. Zelfredzaamheid kan dan ook een van de doelen zijn van de behandeling.

Aanmelden

Wil je aan de slag met online therapie of ben je nieuwsgierig geworden? Vul dan het aanmeldformulier geheel vrijblijvend in. Afhankelijk van de door jou aangegeven klachten, zet ik persoonlijke vragenlijsten voor je klaar. Op basis van deze vragenlijsten stel ik jouw behandelplan op. Pas als je akkoord gaat met dit behandelplan, start jouw online therapie.