Online hulp bij traumaverwerking

Leer om te gaan met je trauma

Als er iets naars gebeurd in je leven kan dat een grote impact hebben. Dit kan een levensbedreigende gebeurtenis zijn, maar ook ontslag of een scheiding kan als traumatisch ervaren worden. Het meemaken van een traumatische gebeurtenis kan van grote invloed zijn op je gevoel, gedachten en gedrag. Je denkt er misschien steeds aan terug of flitsen van de gebeurtenis komen op allerlei momenten bij je naar boven. Ook een verhoogde gevoeligheid en vermijding van bepaalde plaatsen, situaties of gevoelens kunnen voorkomen nadat je een trauma hebt meegemaakt.

Na het meemaken van een heftige gebeurtenis is het logisch dat je een tijd van slag bent. Je hebt tijd nodig om het gebeurde te verwerken en de draad van het leven weer op te pakken. Als dit niet goed lukt of de klachten blijven langer dan een maand aanhouden, kan het verstandig zijn om hulp te zoeken.

Behandeling

In de behandeling gaan we je helpen met de verwerking van de traumatische ervaring. Hoe we dit aanpakken is afhankelijk van de soort gebeurtenis. Maar over het algemeen ga je veelvuldig schrijven over de gebeurtenis zodat de verwerking op gang komt. Door jezelf bloot te stellen aan de gebeurtenis en alle emoties die daarbij kwamen kijken, geef je jezelf de kans om deze nare ervaring te verwerken. Dit kan best wel eng zijn in het begin, maar je zult merken dat het schrijven je steeds wat gemakkelijker afgaat. Hiernaast bekijken we wat het trauma nu nog voor invloed heeft op jouw gedachten en gevoelens. Negatieve gedachten brengen we in kaart en veranderen we in meer helpende, positieve gedachten.

Meer informatie

Kom je er zelf niet uit om een traumatische gebeurtenis te verwerken? Vul geheel vrijblijvend het aanmeldformulier in of stel je vraag via info@onlinetherapie.nl.